Bursă: Toate cele nouă companii care s-au listat în 2022 sunt pe minus, de la o scădere de 13% pe DN Agrar la un declin de 2% pe Roca Industry. Cea din urmă este singura cu o depreciere mai mică decât cea înregistrată de BET de la listare încoace

Autor: Eduard Ivanovici 08.06.2022

Creşterea randamentelor instrumentelor cu venit fix şi corecţiile puternice din ultima perioadă, printre factorii care au determinat evoluţiile de anul acesta.

Din cele nouă societăţi care au debutat anul acesta la Bursa de Valori Bucureşti, toate pe segmentul AeRO, una singură a reuşit să înregistreze o dinamică mai bună decât cea afişată de indicele de referinţă BET, mai precis ROCA Industry (ROC1), holding înfiinţat de ROCA Investments cu denumirea Holdingrock1 la Registrul Comerţului.

Conform calculelor reali­zate de ZF pe baza datelor de la BVB, acţiunile holdingului care grupează companii româneşti producătoare de materiale de construcţii s-au depreciat cu 1,9% de la listarea efectuată pe 27 ianuarie, faţă de un declin de 5% pentru BET. Datele sunt valabile pentru închiderea şedinţei de tranzacţionare din 6 iunie 2022.