EcoNews ZF 8 iunie 2022

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.06.2022

► Producătorul suedez de utilaje destinate întreţinerii spaţiilor verzi Husqvarna a anunţat că va lansa o maşină autonomă de tuns gazon cu delimitare virtuală a zonelor de lucru destinată grădinilor private, care va folosi cloud computing, inteligenţa artificială şi tehnologia EPOS, ca parte a unui program prin care vrea să realizeze o reducere cu 35% a emisiilor de carbon până în 2025. În ultimii trei ani, Husqvarna a vândut în România 5.000 de unităţi electrice, în valoare de circa 4 milioane de euro.

► Un consorţiu format din Raiffeisen Bank International, Raiffeisen Bank România şi UniCredit Bank România a acordat o finanţare sindicalizată de 65,2 mil. euro companiei portugheze Greenvolt-Energias Renováveis, fondurile fiind folosite pentru achiziţia parcului fotovoltaic Greensource în judeţul Giurgiu. Portughezii de la Greenvolt au ajuns la mijlocul lunii mai la un acord cu gigantul Samsung pentru preluarea parcului solar de 45 MW din Giurgiu, valoarea acestuia fiind estimată la 83 de milioane de euro.

► Trust Motors a semnat cu Air France-KLM un acord pentru dezvoltarea combustibililor alternativi în domeniul aviaţiei. Este vorba despre producţia de combustibil sustenabil, important în atingerea ţintelor de reducere a emisiilor de CO2 la nivel mondial.

► Doi angajaţi ai Direcţiei de Mediu din Bucureşti au participat, pe baza unor burse oferite de Platforma de Mediu, la un curs de perfecţionare a abilităţilor de toaletare a arborilor, ca parte a iniţiativei Platforma de Mediu pentru Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei. Cursul de arboricultură organizat de Asociaţia Peisagiştilor din România, la care au participat şi reprezentanţi din Direcţia de Mediu a Primăriei Capitalei, a avut ca scop dobândirea abilităţilor de bază în lucrările de îngrijire a arborilor din mediul urban: inventariere, evaluare, gestionare şi monitorizare.