Studiu EY: România trebuie să se concentreze prioritar pe inovaţia în educaţie pentru o dezvoltare durabilă, urmată ca importanţă de inovaţia tehnologică

Autor: Roxana Rosu 08.06.2022

 

 



România trebuie să se focuseze în primul rând pe inovaţia în educaţie pentru a avea o dezvoltare durabilă, respectiv pe noi modele de învăţământ, noi materii, metodologii adaptate şi convergente trendurilor în digitalizare, potrivit majorităţii participanţilor la un studiu EY care a sondat opiniile mediului de business din România.

Pe locul doi respondenţii au pus inovaţia tehnologică (folosirea noilor tehnologii pentru a crea produse noi), pe trei inovaţia de tip îmbunătăţire continuă a proceselor organizaţionale, iar pe ultimul loc se situează inovaţia radicală în business (noi produse, noi tipuri de servicii).

Cei mai mulţi participanţi la studiu consideră că gradul de inovaţie din şcoală este relativ scăzut (32,8%), iar 21% cred că el nu există deloc. Alţi  24,6% consideră că inovaţia este prezentă în sistemul educaţional din România.