Subscrieri de 153 mil. lei la compania de asigurări de viaţă Aegon România în 2021: +14% an/an

Autor: Cristina Bellu 08.06.2022

Aegon România, parte a grupului financiar internaţional Aegon, a încheiat anul 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de 153,4 milioane lei, în creştere cu 14,09%, faţă de 2020 şi o cotă de piaţă de 4.73%. 

Creşterea volumului primelor menţine constantă poziţia Aegon între primele şase companii de asigurări de viaţă din România, arată datele transmise miercuri de oficialii instituţiei. 

„Piaţa românească a asigurărilor dă semne de maturizare în acest climat complex, inclusiv pe segmentul asigurărilor de viaţă, iar creşterea puternică înregistrată de industria noastră anul trecut ne arată că românii caută şi accesează soluţii care le dau mai multă încredere, confortul mental că au făcut ceva ei înşişi pentru siguranţă şi un viitor financiar mai bine pregătit pentru familiile lor”, spune Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România. 

În 2021, compania a acordat clienţilor beneficii şi despăgubiri în valoare totală de 33,74 milioane lei, iar timpul mediu de soluţionare al dosarelor de daună a fost de 1,1 zile lucrătoare.

“Rezultatele anului 2021 vin să confirme că piaţa asigurărilor se maturizează şi că oamenii încep să înţeleagă mai bine importanţa unui plan de rezervă în caz de neprevăzut pentru întreaga familie. Creşterea interesului pentru asigurările de viaţă şi asigurările cu componentă de sănătate, precum şi menţinerea portofoliului de clienţi sunt semne că produsele din portofoliul Aegon România răspund în continuare unor nevoi reale, adaptate contextului ultimilor doi ani”, spun reprezentanţii companiei.

Aegon a intrat pe piaţa din România în 2007, prin compania de pensii private, şi în 2008 prin compania de asigurări de viaţă. În prezent, Aegon are în România peste un milion de clienţi şi 150 de angajaţi.

La nivel mondial, Aegon are peste 22.300 de angajaţi şi aproximativ 34,4 de milioane de clienţi din America, Europa şi Asia.