Dezvoltatorul de jocuri video Amber continuă extinderea la nivel internaţional şi deschide un birou în Polonia. „Putem aduce o gură de aer proaspăt scenei poloneze de dezvoltare a jocurilor”

Autor: Alexandra Cepăreanu 08.06.2022

Amber, dezvoltator local de jocuri video, cu afaceri de peste 30 mil. dolari la finalul anului 2021, a continuat să se extindă şi a deschis un nou birou în Polonia, la Varşovia, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Noul birou se va concentra pe specializări precum programare, artă şi game design, urmărind să crească expertiza Amber în dezvoltare de jocuri pentru PC şi console.

„Pentru noi, Polonia a fost mereu un punct de referinţă în ceea ce priveşte modul în care o ţară din Europa Centrală şi de Est a reuşit să stimuleze şi să creeze cu succes un climat favorabil pentru dezvoltatorii locali de jocuri. Amber îşi continuă creşterea rapidă la nivel internaţional, iar Varşovia este locul perfect unde, alături de specialişti seniori, putem contribui la creşterea acestei comunităţi creative extraordinare, creând în acelaşi timp unele dintre cele mai bune şi inovatoare jocuri din industrie”, a spus Mihai Pohonţú, Chairman al Amber.

În cadrul Amber Polonia va lucra o echipă de 35 de angajaţi - programatori, game designeri, UX designeri şi artişti VFX - pe care compania are în plan să îi recruteze până la finalul anului în curs.

„În acest moment, studioul a demarat activitatea cu 10 oameni, printre care Head of Operations, Talent Acquisition Specialist, HR Business Partner şi programatori. Recrutarea pentru noul studio a început”, au mai transmis reprezentanţii Amber.

De asemenea, în cadrul biroului din Varşovia Greg Ciach, game designer şi programator polonez, va deţine funcţia de general manager. Greg Ciach a ocupat poziţia de Business Development Director la Platige Image, Game Designer la Winko Games, Narrative Designer la Tequila Games şi CEO al studioului de jocuri indie PolyAmorous.

„Voi construi un mediu sigur, încurajator, propice pentru dezvoltarea de abilităţi individuale. Cred cu tărie în crearea de jocuri cu impact emoţional puternic. Sunt sigur că putem aduce o gură de aer proaspăt scenei poloneze de dezvoltare a jocurilor AA/AAA şi să devenim un jucător important”, a spus Greg Ciach, Director General al Amber Polonia.

Amber a raportat o cifră de afaceri de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane de dolari) în 2021, înregistrând o creştere de 56% comparativ cu anul precedent. În prezent, Amber are peste 1.000 de angajaţi în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kyiv, San Francisco şi Los Angeles, la care s-a adăugat şi biroul din Varşovia.