Bill Gates investeşte 7,6 milioane de dolari în două fonduri cu venit fix ale Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea

Autor: Eduard Ivanovici 08.06.2022

Bill Gates, cândva cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată în prezent la 120 de miliarde de dolari, a cheltuit recent câteva milioane de dolari pentru două fonduri cu venit fix ale Franklin Templeton, care administrează Fondul Proprietatea, listat sub simbolul FP la Bursa de Valori Bucureşti.

Cascade Investments, vehiculul de investiţii al cofondatorului Microsoft, a plătit 5,5 milioane de acţiuni pentru 500.000 de acţiuni la fondul Western Asset Inflation-Linked Opportunities & Income (WIW) şi 2,1 milioane de dolari pentru 200.000 de acţiuni la fondul Western Asset Inflation-Linked (WIA).

În prezent, Cascade deţine 14 milioane de acţiuni la fondul WIW şi 5,2 milioane de acţiuni de cel de-al doilea fond, conform unor documente publicate la SEC, autoritatea de reglementare a burselor americane, citate de Barron’s. Acţiunile au fost cumpărate între 18 şi 31 mai.

Fondul WIW „investeşte cel puţin 80% în titluri asociate inflaţiei, având potenţialul de a investi în alte active cu venit fix, luând în calcul pieţe emergente, produse structurate, mărfuri şi valute”, conform Franklin Templeton.

Între timp, fondul WIA investeşte îndeosebi în titluri americane de trezorerie protejate în faţa inflaţiei (TIPS).