CTP investeşte 36 mil. euro la Oradea în primul terminal de cargo aerian din România, conectat şi la un parc industrial

Autor: Bogdan Alecu 09.06.2022

♦ Oradea, a doua mare piaţă pentru logistică şi transport din România după Bucureşti, va avea primul parc industrial care va include un terminal cargo - totodată şi primul terminal cargo aerian din România. În plus, judeţul Bihor are în plan să ajungă la un total de 11 parcuri industriale, cel mai mare număr dintr-un singur judeţ de pe plan local faţă de şase la începutul anului.

CTP, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de spaţii logistice şi industriale din Europa Continentală, a început lucrările de construcţie la CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu terminal cargo din România, amplasat în imediata apropiere a Aeroportului Oradea şi a parcului industrial Eurobusiness II.

„Prima etapă a proiectului a fost realizarea conexiunii dintre calea de rulare a avioanelor şi platforma de garare pentru avioane şi este realizată - mai sunt de adăugat elementele de semnalizare. Proiectul va fi gata complet anul viitor odată cu cea de-a treia hală. A doua etapă este construcţia primelor două hale anul acesta - sfârşit de septembrie şi sfârşit de decembrie. Sunt mari şanse să avem până la final de an şi structura celei de-a treia hale. În mixul de chiriaşi vom vedea o distribuţie echilibrată - şi producţie, retail, curierat, cargo. Activitatea comercială decurge în ritmul cu care ne-am obşnuit şi în cazul altor proiecte. Avem o bază de clienţi de 240 de companii în România şi noi le-am prezentat oferta“, a spus Ana Dumitrache, country head CTP pentru România.