ITM Prahova a aplicat, în luna mai, amenzi de 436.000 lei

Autor: Daniel Lazar 11.06.2022

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna mai a.c., 269 de acţiuni de control în domeniul de competenţă, faptele contravenţionale constatate fiind  sancţionate prin aplicarea de avertismente sau, în situaţiile în care faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de 436.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 188 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 383.500 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 13 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 260.000 lei. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a fost efectuat un număr de 81 de controale, aplicându-se 90 de avertismente şi amenzi în valoare de 52.500 de lei.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 29 de evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a unui echipament de muncă pentru că exista pericol de accidentare.