Orange atacă piaţa telefoanelor la liber: Compania a lansat sub umbrela brand-ului Yoxo un magazin online din care clienţii pot achiziţiona telefoane noi sau recondiţionate, libere de contract, direct din aplicaţie

Autor: Cristina Bellu 09.06.2022

Orange, liderul pieţei locale de telecom, anunţă lansarea magazinului online YOXO de unde clienţii serviciului vor putea cumpăra direct din aplicaţie telefoane, accesorii şi obiecte conectate, la liber, fără opţiunea reînnoirii sau prelungirii abonamentului. 

“Clienţii YOXO pot cumpăra simplu şi rapid direct din aplicaţie telefoane noi sau pot opta pentru un telefon recondiţionat prin intermediul căruia susţin un comportament mai responsabil faţă de natură şi se pot bucura de un raport calitate-preţ foarte avantajos”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, telefoanele recondiţionate trec printr-un proces riguros de verificare, realizat la de către Recommerce, companie specializată în recondiţionarea dispozitivelor şi pregătirea acestora pentru utilizarea în siguranţă de către noii proprietari. În urma acestui proces, telefoanele sunt repuse la vânzare online într-o stare perfectă de funcţionare, la un preţ redus semnificativ faţă de varianta nouă a aceluiaşi model, contribuind în acelaşi timp la reducerea impactului deşeurilor electronice asupra mediului înconjurător.

De asemenea, în portofoliul magazinului, majoritatea telefoanelor sunt compatibile cu eSIM, tehnologie ce simplifică procesul de activare a unui abonament YOXO şi reduce consumul de resurse. Telefoanele din magazinul YOXO nu sunt codate în reţeaua Orange, excepţie fac smartphone-urile din gama Apple, ce pot fi decodate gratuit în orice magazin Orange.

“Acestă lansare este doar un pas din strategia noastră de a oferi servicii digitale de telecom complete, printr-un proces transparent şi în controlul clienţilor. Lucrăm în continuare să dezvoltăm acest magazin cu noi funcţionalităţi care să facă procesul de cumparare şi mai facil şi mai avantajos”, spune Pierre-Etienne Cizeron, Chief Marketing Officer, Orange România.

Potrivit datelor Orange, clienţii noi YOXO beneficiază de o ofertă la portare, disponibilă tuturor abonaţilor de servicii mobile, indiferent de reţeaua din care provin. Aceştia au parte de minute şi SMS-uri naţionale nelimitate, dar şi de GB de la 50 la 150 cu 0 lei în prima lună. Întreg procesul de portare se întâmplă complet digital direct din telefon, fără a fi necesară deplasarea în magazine, efectuarea de apeluri în call center sau prezentarea de hârtii şi documente.