(P) Fitch revizuieşte perspectiva Trans-Oil la pozitiv; Afirmă ratingul ‘B’

Autor: Publicitate 10.06.2022

Fitch Ratings a revizuit perspectiva („outlook”) Aragvi Holding International Limited (Trans-Oil) de la Stabilă la Pozitivă. Rating-ul de default al emitentului (IDR) a fost confirmat la „B”. Aceasta este considerată a fi o realizare impresionantă, având în vedere contextul regional şi geopolitic actual în care Grupul îşi desfăşoară activitatea.

Îmbunătaţirea perspectivei se datoreaza creşterii veniturilor, operaţiunilor extinse şi continuării diversificării afacerii ca urmare a extinderii segmentului de Originare şi Marketing în ţări noi, cum ar fi Argentina şi Germania, astfel ca achiziţiile din afară (alte ţări decât Republica Moldova) au ajuns să reprezinte 86% din total vânzări la nivel de Grup în cursul exerciţiului financiar 2021 (care s-a încheiat la sfârşitul lui iunie 2021).

Creşterea veniturilor, operaţiunile extinse şi diversificarea afacerii sunt susţinute şi de achiziţia de active în Serbia. Acest lucru, împreună cu o structură conservatoare al capitalului şi un management al riscului, indică un profil de credit îmbunătaţit.

Grupul Trans-Oil este prezent în România prin fabrica de producţie ulei vegetal din Ţândărei, achiziţionata în 2019, iar începând cu toamna anului 2020 Grupul şi-a extins activitatea intrând pe piaţa românească de trading şi export de cereale.