Firma de avocatură Wolf Theiss îl cooptează în rolul de Counsel pe Flavius Florea, fost Senior Managing Associate la KPMG Legal. El va coordona practica de TMT, IP & Data Protection în cadrul biroului Wolf Theiss din România

Autor: Cristina Bellu 10.06.2022

Biroul de la Bucureşti al firmei internaţionale de avocatură Wolf Theiss anunţă că l-a cooptat Counsel pe Flavius Florea pentru a coordona practica de TMT, IP & Data Protection în cadrul biroului din România.

Flavius Florea practică avocatura de peste 10 ani, concentrându-se pe dreptul tehnologiei, proprietate intelectuală şi protecţia datelor cu caracter personal. Domeniile sale de activitate includ: asistarea clienţilor în legătură cu obligaţiile ce decurg din diversele legi româneşti şi europene privind protecţia datelor cu caracter personal şi a vieţii private, securitatea datelor, inclusiv în ceea ce priveşte notificările obligatorii privind încălcarea securităţii datelor şi gestionarea cazurilor dificile de încălcare a securităţii datelor, precum şi cu privire la un spectru larg de aspecte legate de domeniul online, printre care comerţul electronic, drepturile de autor şi legislaţia privind mass-media şi publicitatea.

Înainte de a se alătura echipei Wolf Theiss, Flavius Florea a fost Senior Managing Associate la KPMG Legal (Toncescu şi Asociaţii), unde s-a axat pe proiecte legate de TMT (Telecomunicaţii, Media şi Tehnologie), protecţia datelor, aspecte comerciale şi IP (proprietate intelectuală).

Anterior, Flavius Florea a fost Managing Associate la DLA Piper. De asemenea, a lucrat ca Associate şi apoi Senior Associate la bpv Grigorescu.

De-a lungul carierei sale, Flavius Florea a oferit consultanţă unei game largi de clienţi, de la mari companii internaţionale la start-up-uri dinamice din mai multe industrii, printre care telecomunicaţii, IT, produse de consum, industria auto şi servicii online. În ultimii ani, Flavius Florea a participat în proiecte complexe pentru mari clienţi corporativi în legătură cu implementarea programelor de conformitate cu GDPR, precum şi în proiecte legate de libertatea de informare, stocarea documentelor şi confidenţialitate.

Flavius Florea deţine o diplomă de Master în drept privat de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept şi o diplomă de licenţă în drept  de la aceeaşi universitate. Din 2017 este Profesionist certificat în domeniul confidenţialităţii informaţiilor-Europa (CIPP-E – Certified Information Privacy Professional-Europe) în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Profesioniştilor în Confidenţialitate (International Association of Privacy Professionals - IAPP) şi este membru al Baroului Bucureşti.