De ce pierd companiile zeci de mii de euro pe an. Adrian Dinu, CREASOFT: O revizie neefectuată sau o mentenanţă făcută cu întârziere a unui echipament folosit în construcţii poate conduce la câteva zile de standby pentru o companie

Autor: Cristina Bellu 09.06.2022

Companiile din România pierd zeci mii de euro pe an din cauză că planificarea şi urmărirea mentenanţei echipamentelor nu este digitalizată sau, chiar dacă există o planificare, managerii nu pot verifica dacă tehnicienii de revizie şi mententanţă şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu corect pe teren şi în perioada potrivită.

De aceea, tot mai multe companii caută soluţii IT care să îi ajute să digitalizeze sistemele de evidenţă şi de planificare a reviziilor şi a mentenanţei tuturor echipamentelor şi utilajelor folosite de angajaţi.

”Una dintre problemele cel mai frecvent întâlnite în companii  - fie că vorbim de producători de bunuri cu multe utilaje şi aparate sau de firme din agricultură care au multe tractoare - este modul în care se face întreţinerea echipamentelor de lucru şi frecvenţa cu care se fac verificările. Deşi este dificilă cuantificarea pierderilor, o revizie neefectuată sau o mentenanţă făcută cu întârziere a unui echipament folosit în construcţii poate conduce la câteva zile de standby pentru o companie, care între timp trebuie să plătească salariile muncitorilor din şantier fără să realizeze lucrările planificate”, spune Adrian Dinu, fondatorul companiei de software CREASOFT, producător şi dezvoltator de sisteme electronice şi software de control şi monitorizare personalizat.

El apreciază că în ultima perioadă cererea de soluţii digitale de planificare şi monitorizare a lucrărilor de reparaţii şi/sau de mentenanţă a crescut în contextul în care firmele vor să vadă cât de repede şi eficient se efectuează reparaţiile urgente, dar şi dacă, în perioadele de revizie şi de mentenanţă, tehnicienii îşi fac cu adevărat treaba pe teren.

CREASOFT a raportat afaceri de 4,5 milioane de lei în 2021, iar anul acesta estimează o cifră de afaceri de 6 milioane lei cu un profit brut de 1 milion de lei, după ce portofoliul de clienţi de a trecut de 300 de companii.

Acţionarii CREASOFT IT sunt Adrian Dinu şi compania OrangeFresh Universal (operator de vendomate de fresh de portocale în Bucureşti-Ilfov).