Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, listat la BVB, obţine un credit de 20 mil. euro de la Alpha Bank

Autor: Eduard Ivanovici 10.06.2022

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar listat la bursa locală sub simbolul IMP, şi-a informat acţionarii cu privire la semnarea unui contract de credit tip capital de lucru, compania obţinând astfel 20 de milioane de euro de la Alpha Bank în „vederea atingerii obiectivelor asumate în strategia de dezvoltare pe termen mediu”, conform unui raport publicat astăzi la BVB.

Data scadenţă a facilităţii este pe 8 iunie 2027.

„Impact garantează îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractul de credit prin încheierea garanţiilor specifice acestui tip de finanţare. Contractarea acestui credit este în concordanţă cu strategia pe termen mediu şi lung a IMPACT şi va contribui la consolidarea capacităţii de finanţare a noilor proiecte pe care compania le are în dezvoltare atât în Bucureşti, cât şi în ţară”, scrie societatea în raport.

În prezent, Impact continuă dezvoltarea ansamblului Greenfield Băneasa din Bucureşti, cât şi a ansamblului Boreal Plus din Constanţa, unde urmează să livreze peste 200 de apartamente până la finalul anului.

Până la finalul anului compania urmează să finalizeze Greenfield Plaza, parte a centrului comunitar din ansamblul Greenfield Băneasa ce va cuprinde zonă comercială cu magazine de proximitate care vor acoperi nevoile de zi cu zi ale locuitorilor, zonă de servicii, precum şi o zonă pentru activităţi sportive şi de relaxare cu sală de fitness, teren de squash, piscină semiolimpică interioară, piscină interioară pentru copii, piscină exterioară, zonă de hidroterapie, saună umedă şi saună cu infraroşu.

Acţiunile IMP s-au depreciat cu 5,4% anul acesta, pe tranzacţii de 26,3 milioane de lei, conform datelor BVB.