Dilema managerului: Cum să-mi conving oamenii că e mai bine pentru ei să vină la birou două zile pe săptămână, dacă nici eu nu cred asta

Autor: Adelina Mihai 18.06.2022

Companiile care aveau angajaţii în regim remote încep să-şi cheme angajaţii la birou, obligatoriu, câte două zile pe săptămână Unii angajaţi sunt nemulţumiţi că au această obligaţie şi simt că managerii nu au încredere în ei Socializarea de la birou poate reprezintă un plus pentru companie, spun angajatorii.

Revenirea „forţată“ la birou a angajaţilor care s-au obişnuit să lucreze de acasă în ultimii ani, chiar şi câte două zile pe săptămână din cinci, îi nemulţumeşte pe unii angajaţi, care nu mai au parte de flexibilitatea din perioada pandemiei.

„Cum pot să îmi conving oamenii că e mai bine pentru ei să vină două zile la birou, dacă nici eu nu cred asta? Mi se pare o lipsă de încredere a managerilor faţă de angajaţi. Comunicarea a fost foarte neclară, nu am avut manageri care să meargă la birou în perioada asta şi care să fie un exemplu pentru ceilalţi. În plus, mergem la birou ca să stăm în şedinţe pe Zoom şi nu sunt destule săli. Şi mai e o problemă: şedinţele cu americanii încep pe la 16, iar în zilele în care suntem la birou trebuie să le facem de acolo, pentru că nu ne lasă să mergem acasă, trebuie să „pontăm“ 8 ore. O să fie o scădere imensă de productivitate“, spune Mihai, un manager dintr-o multinaţională din IT.