Ministerul Energiei vinde acţiuni OMV Petrom de 82 de milioane lei către angajaţii de la momentul privatizării până la finele lui 2023

Autor: Eduard Ivanovici 13.06.2022

Vânzarea, realizată la preţul de 0,215 lei per unitate, de două ori mai mic decât preţul actual al acţiunii.

Guvernul României a anunţat că vânzarea de către Ministerul Energiei a unui pachet de acţiuni OMV Petrom către salariaţii com­paniei de la data privatizării, repre­zentând aproape 1% din capitalul social al societăţii la data vânzării, se va realiza cel mai târziu până la data de 31 decembrie 2023, con­form unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial şi semnate de premierul Nicolae Ciucă.

Vânzarea pache­tului deţinut de statul român se va efectua la preţul de 0,215 lei/uni­tate, respectiv preţul la care a cumpărat acţiuni grupul austriac OMV, totalul ajungând astfel la 82,15 mil. lei. „În termen de 180 de zile de la data expirării interdicţiei de înstrăinare a acţiunilor deţinute de statul român, prevăzută la  art. 1 din Legea nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, cu modifi­cările ulterioare, mi­nistrul energiei aprobă, prin ordin, procedurile, termenele şi condiţiile pentru vân­zarea acţiu­nilor în cota procen­tuală“, se precizează în hotărârea de guvern.