Producătorul de cabluri electrice şi de fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului italian Prysmian, afaceri mai mari cu 18% în T1 iar până la final de an ţinteşte 1,5 mld. de lei

Autor: Mirabela Tiron 14.06.2022

Fabrica de cabluri electrice şi fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului italian Prysmian, a finalizat primul trimestru din acest an cu o cifră de afaceri în creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor.

„(...) Pieţele se redeschid şi vedem o cerere crescută pentru produsele noastre, cabluri electrice şi fibră optică. Cifra de afaceri a avut o creştere cu 18% în primul trimestru din 2022, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net a înregistrat o creştere cu 12%“, a declarat Federico Cianciosi, chief operating officer al Prysmian România . La fabricile Prysmian de la Slatina atât vânzările din fabrica de fibră op­tică în primul tri­mestru au fost mai mari cu două cifre faţă de aceeaşi perioadă a anului tre­cut, în timp ce vân­zările fabricii de cabluri de energie au fost cu 13% mai mari, potrivit lui.