Producătorul de sisteme de răcire RAAL, cu clienţi precum John Deere, Class sau AGCO, a revenit pe profit în 2021, la afaceri de 322,9 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 14.06.2022

Producătorul de sisteme de răcire pentru industria agricolă, auto şi construcţii RAAL Bistriţa, cu clienţi precum John Deere, Class sau AGCO, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 322,9 mil. lei (65,6 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a revenit anul trecut pe profit, având un câştig net de 13 mil. lei (2,6 mil. euro), de la o pierdere de 39,2 mil. lei (8,1 mil. lei) suferită în anul anterior, conform datelor publice. RAAL a ajuns anul trecut la un număr mediu de 2.045 de angajaţi, cu 312 oameni mai mult decât în anul precedent.

Compania produce aproape în totalitate pentru export, pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru construcţii, industria minieră, vehiculelor comerciale şi auto. RAAL produce sisteme de răcire şi componente ale acestora, radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer şi condensatoare pentru climă (fabricate din aliaje de aluminiu sau oţel inox) pentru utilaje agricole şi de construcţii, aplicaţii industriale, auto, comerciale, instalaţii hidraulice.