Profitul producătorului de cabluri electrice Iproeb Bistriţa a crescut de patru ori în 2021, ajungând la 3,8 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 14.06.2022

Compania Iproeb Bistriţa, unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi conductoare electrice din România, activă de peste 40 de ani în producţia de produse electrotehnice, a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 148,8 mil. lei (30,2 mil. euro), în creştere cu aproximativ 48% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a obţinut anul trecut un profit net de 3,8 mil. lei (785.000 de euro), de patru ori mai mare faţă de anul precedent, când Iproeb Bistriţa a realizat un câştig net de 945.155 de lei (195.000 de euro), conform datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 259 de angajaţi.

Iproeb operează două fabrici cu profiluri diferite de fabricaţie, respectiv fabrica de cabluri şi conductoare şi fabrica de automatizări şi izolatoare în Bistriţa. Compania îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă de teren de peste 10 hectare, potrivit unor informaţii anterioare. Gama de produse a companiei cuprinde cabluri şi conductoare izolate pentru  parcuri eoliene şi fotovoltaice, cabluri izolate de energie şi semnalizare, echipamente de automatizare,  conductoare neizolate şi izolatoare compozite pentru linii electrice aeriene. Produsele sunt utilizate la modernizarea şi extinderea sistemului energetic naţional, a reţelei naţionale feroviare sau la realizarea unor importante obiective industriale de anvergură, potrivit informaţiilor furnizate anterior de oficialii companiei.