Vasile Dogărescu, proprietarul lanţului de benzinării Eldomir, readuce pe harta turismului balnear staţiunea Lacu Sărat, după ce a investit 20 mil. euro într-un complex hotelier cu 185 de camere. GALERIE FOTO

Autor: Cristina Bellu 14.06.2022

Alma Health & Spa Retreat, un resort de patru stele de wellness & wellbeing, a fost inaugurat la începutul lunii iunie în staţiunea Lacu Sărat, din judeţul Brăila, după o inves­tiţie de 20 mil. euro, cu 8 mil. euro în plus faţă de bugetul estimat iniţial.

Complexul a fost dezvoltat de compania Eldomir Impex, controlată de omul de afaceri Vasile Dogărescu, proprietarul lanţului de benzinării Eldomir, dar şi al altor afaceri din domeniul agricol, adunate sub acelaşi brand, arată datele transmise marţi de reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, proiectul se adresează persoanelor preocupate de îmbunătăţirea stării de sănătate, dar şi celor care călătoresc în interes de afaceri sau participă la evenimente.

“Am început acest proiect pornind de la un buget de 12 milioane de euro şi am ajuns în punctul final la o investiţie totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Îmi doresc ca această investiţie să fie un nou punct “zero” pe borna kilometrică a staţiunii Lacu Sărat şi să atragă şi alţi investitori cu viziune”, spune Vasile Dogărescu, proprietarul grupului de companii Eldomir.

Pe segmentul de cazare şi servicii, resortul dispune de 185 de camere, 6 restaurante cu specific diferit şi o zona de self-service pentru oaspeţi.

Elementul central al proiectului Alma Health & Spa Retreat este reprezentat de unitatea de tratament dispusă pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi şi care cuprinde 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărata şi săli de kinetoterapie.

Totodată, Alma Health & Spa Retreat include şi o plajă privată cu 1.000 de şezlonguri, dar şi un aquapark cu 5 tobogane cu apă, 3  piscine, dintre care una cu apă sărată din Lacul Sărat, una  cu apă dulce şi una pentru copiii de până la 3 ani.

Lacul Sărat are unul dintre cele mai mineralizate nămoluri sapropelice din ţară, tratamentul cu acest namol, numit şi elixirul negru, fiind ideal în ameliorarea unei lungi liste de afecţiuni.

Serviciile resortului sunt completate printr-un centru de evenimente şi conferinţe cu capacitate de până la 1.000 de participanţi, 3 săli de conferinţă, un ballroom, dar şi restaurante cu spaţii generoase, lumină naturală şi acces la terase.

Proiectul angajează în acest moment aproape 100 de oameni şi, potrivit estimărilor făcute recent de Vasile Dogărescu pentru ZF, va genera un număr de circa 29.000 de turişti în primul an de activitate şi venituri de 3,5 milioane euro.

Compania Eldomir Impex a avut în 2020, ultimul an pentru care există date publice, venituri de 23 milioane lei şi un profit net de 10 mil. lei, conform datelor Ministerului de Finanţe.