Abatorul Periş, unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa cărnii: „Studiem posibilitatea construirii unui parc fotovoltaic de 1 MW. Am sistat alte proiecte de investiţii până la o reechilibrare a pieţei cărnii“

Autor: Florentina Niţu 15.06.2022

Compania Abatorul Periş din Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, controlată de omul de afaceri Jabbar Kanani (87,269%) şi de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), studiază construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1 MW. Pentru fiecare MW este necesară o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp.

„În prezent, studiem posibilitatea construirii unui parc fotovoltaic de 1 MW. Această investiţie ar asigura 20% din consumul anual al Abatorului Periş şi poate atenua parţial costul energiei electrice, care a crescut semnificativ. Pentru moment am sistat alte proiecte de investiţii până la o reechilibrare a pieţei la un nivel rezonabil“, au spus reprezentanţii businessului Abatorul Periş. Ei au răspuns la întrebările ZF, trimise cu ocazia realizării unei noi ediţii a anuarului de business „Cei mai mari jucători din economie“, însă nu au oferit cifre cu privire la valoarea investiţiilor.