EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu 15.06.2022

♦ Furnizorul de produse de papetărie Dacris a ajuns la o pondere de 25% produse reciclate în portofoliul său şi 50% produse reciclabile, potrivit Lidiei Faţi, cofondator al companiei, într-un interviu realizat de Ambasada Sustenabilităţii în România, un proiect care promovează modelul economic în care companiile, prin parteneriate, pot rezolva probleme sociale şi de mediu fără a sacrifica eficienţa economică (profitul).

♦ Biroul de arhitectură Studio 1408, câştigător al Bienalei Naţionale de Arhitectură, proiectează o parte din cele 20 de vile verzi din cadrul proiectului rezidenţial Amber Forest din zona Băneasa din Bucureşti, dezvoltat de Alesonor.

♦ Parlamentul European şi statele membre ale UE au ajuns la un acord cu privire la propunerea Comisiei Europene pentru un încărcător comun pentru dispozitivele electronice. Astfel, începând din 2024, toate telefoanele inteligente, tabletele, aparatele fotografice digitale, căştile, boxele portabile şi consolele video portabile vor fi echipate cu un port USB-C. Măsura va include şi laptopurile, începând cu 2026. Măsura este menită să reducă şi deşeurile electronice, cumpărătorii având posibilitatea să cumpere un device fără a mai achiziţiona şi un încărcător compatibil.

♦ Guvernul pakistanez ar putea introduce obligativitatea ca angajaţii din sectorul public să lucreze de acasă în zilele de vineri, iar sâmbăta nu va mai fi zi lucrătoare. Măsurile sunt incluse într-un pachet de acţiuni menite să diminueze consumul de energie, scrie Bloomberg.