BCR va lista la BVB o nouă emisiune de obligaţiuni verzi senior nepreferenţiale în lei, în valoare 702 milioane de lei, cu o dobândă de 9,079%

Autor: Roxana Rosu 15.06.2022

BCR lansează o nouă emisiune de obligaţiuni verzi senior nepreferenţiale, în valoare de 702 milioane de lei, cu maturitate de 5 ani şi o dobândă de 9,079%

Emisiunea reprezintă a doua tranzacţie cu obligaţiuni verzi a BCR, urmând să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti. Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch.

În ultimii trei ani, banca a emis obligaţiuni în valoare de 3,75 miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de Valori Bucureşti.

Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât valorea emisiunii a fost majorată de la minimum 350 milioane de lei la 702 milioane de lei.

"Rămânem consecvenţi şi extindem angajamentul nostru de a emite obligaţiuni verzi, ca parte din viziunea noastră de transformare sustenabilă şi pe termen lung a economiei româneşti. Investitorii sunt din ce în ce mai atenţi la resursele pe care aleg să le susţină şi ne bucură să vedem această preocupare tot mai prezentă în România. Este un semn de responsabilitate şi totodată, de încredere în piaţa de capital, chiar şi într-un context internaţional dificil", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Distribuţia a fost echilibrată între fonduri de pensii, administratori de fonduri, companii de asigurări şi instituţii de credit, beneficiind de asemenea de participarea notabilă a International Finance Corporation (IFC) si Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).