Proiect european de 26,5 mil. lei pentru achiziţia de echipamente IT pentru şcolile din municipiul Braşov

Autor: Laurentiu Cotu 15.06.2022

Primăria Braşov a accesat o finanţare europeană de 26,5 mil. lei (5,4 mil. euro) pentru achiziţa de echipamente IT pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiu. Proiectul presupune achiziţia de table interactive, proiectoare şi ecrane de proiecţie, camere web, laptopuri, tablete grafice şi desktopuri.

’’Este un proiect în valoare de 26,5 milioane de lei, un proiect pe care l-am depus spre finanţare la începutul anului trecut şi care vine să ofere tablete elevilor dar, şi mai important, toată infrastructura IT necesară unui act de educaţie modern în şcolile braşovene - proiectoare, table inteligente, laptopuri şi toate instrumentele de care profesorii au nevoie pentru un act educaţional digital de calitate’’, a spus Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Municipalitatea din Braşov a lansat deja licitaţia pentru achiziţia de echipamente IT, modalitatea de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preţ. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 iulie 2022.