Cronos Med, cea mai mare reţea de clinici de medicină estetică din România, cu afaceri de 6 mil. euro, aduce în board-ul companiei trei medici

Autor: Cristina Bellu 16.06.2022

Cronos Med, principalul jucător în piaţa de medicină estetică din România, împreună cu fondul de private equity, Morphosis Capital, anunţă formarea unui Advisory Board compus din Olivier Hoëppe, Business Acceleration Director în cadrul unei companii internaţionale de top, Ognjen Bagatin, fondator şi CEO al Policlinica Sinteza din Croaţia şi Dr. Ionuţ Leahu, fondatorul reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu.

„Rolul unui Advisory Board este unul fundamental pentru companiile care au în vedere creşterea afacerilor la nivel naţional sau extinderea acestora la nivel internaţional. Un astfel de board sprijină organizaţiile şi antreprenorii să privească lucrurile din perspective diferite datorită experienţei diversificate a membrilor,” spune Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital.

Din datele transmise de oficialii companiei reiese că Olivier Hoëppe este cetăţean francez cu 25 de ani de experienţă în dezvoltarea de branduri selective în domeniul sănătăţii consumatorilor. El şi-a început cariera în domeniul financiar înainte de a ocupa o poziţie de director general în divizia dermatologică-cosmetică a L'Oréal în opt ţări diferite, printre care şi România. În prezent, Olivier Hoëppe este Business Acceleration Director în cadrul unei companii internaţionale de top.

Ognjen Bagatin este fondator şi CEO al Policlinicii Sinteza specializată în otorinolaringologie, chirurgie estetică şi medicină, ginecologie şi logopedie şi cofondator al clinicii Bagatin, o clinică privată de chirurgie estetică, stomatologie, dermatologie şi cosmetologie, precum şi co-proprietar al platformei media pentru antreprenori, Poduzetnik. Ognjen Bagatin a absolvit un program de MBA la Cotrugli Business School şi şi-a început cariera în Pastor Group, unde de-a lungul timpului a ocupat diverse poziţii de conducere în diviziile grupului.  

Ionuţ Leahu este fondatorul reţelei de Clinicile Dentare Dr. Leahu, cea mai extinsă reţea din industria românească de stomatologie, cu 17 clinici situate în 13 oraşe din România. În cadrul fiecărei unităţi funcţionează mai multe cabinete stomatologice şi este integrat cel puţin un centru digital de radiologie dentară.

Grupul Cronos Med, ce deţine la Bucureşti şi la Bacău trei clinici şi un spital, este un business fondat în 1991 de medicul Constantin Stan. În afacere, ca acţionar minoritar, a intrat ulterior şi Andreea Berecleanu, soţia medicului.

În noiembrie 2021, fondul de private equity Mor­pho­sis Capital, ale cărui baze au fost puse de patru executivi români, a pre­luat pachetul majoritar în cadrul Cro­nos Med.

„Parteneriatul cu Morphosis Capital este unul valoros, unic şi a venit la momentul potrivit, când aveam nevoie nu doar de unul şi de mai mulţi piloni pentru dezvoltarea şi extinderea Cronos Med în alte oraşe din România şi, de ce nu, din străinătate,” spune. Constantin Stan.   

Anul trecut, Cro­nos Med a raportat o cifră de afaceri de 5,98 milioane de euro, cu 38% în plus comparativ cu anul precedent.