(P) O colecţie de 237 de bijuterii se află la intersecţia dintre eleganţă şi investiţie, au preţuri de pornire de la 100 la 6.000 de euro şi se scot la licitaţie pe 21 iunie

Autor: Publicitate 16.06.2022

Se află la intersecţia dintre eleganţă şi investiţie şi au preţuri de pornire de la 100 la 6.000 de euro. Sunt principalele virtuţi care dau valoare colecţiei de 237 de bijuterii vintage sau contemporane, care se scot la licitaţie săptămâna viitoare, în cadrul evenimentului estival dedicat accesoriilor de colecţie. Evenimentul „Best Friends” surprinde evoluţia designului de bijuterie, având în vedere varietatea stilurilor şi perioadelor în care bijuteriile au fost create, dar reprezintă şi o ocazie specială pentru pasionatele aflate în căutarea unor accesorii unice să îşi completeze colecţia cu piese care nu sunt disponibile în magazinele tradiţionale.  

Damiani, Fabergé sau Tiffany sunt doar câteva dintre atelierele de renume în cadrul cărora au fost create bijuteriile de poveste din cadrul licitaţiei din 21 iunie: inele decorate cu briliante, brăţări ornate cu diamante sau coliere de perle. Cea mai accesibilă bijuterie a licitaţiei este inelul din argint aurit, decorat cu tanzanite, care are preţul de pornire de doar 100 de euro, iar cea mai valoroasă piesă a evenimentului „Best Friends” este inelul din aur, decorat cu smarald în anturaj de diamante, care are preţul de pornire de 6.000 de euro.

La capitolul bijuterii aristocratice se remarcă brăţara vintage din aur şi argint, decorată cu diamante. Piesa a fost lucrată acum un secol într-un atelier românesc şi are un preţ de pornire de 1.500 de euro. Capitolul bijuteriilor vintage este culminat de setul Igor Carl Fabergé pentru Franklin Mint, însoţit de provenienţă nobiliară. Setul din aur este format din colier, brăţară pereche de cercei şi inel şi are un preţ de pornire de 4.000 de euro.

Colecţia de bijuterii propune şi o selecţie impresionantă de bijuterii contemporane. Atrage atenţia colierul din aur alb, decorat cu diamante şi topaze, care are preţul de pornire de 4.000 de euro. Într-un atelier francez a fost creată perechea de cercei Korloff din aur alb, decorată cu fluturi de diamante, care are preţul de pornire de 1.500 de euro. Tot pentru preţul de pornire de 1.500 de euro sunt scoase la licitaţie şi inelele, care astăzi sunt la mare căutare, din aur alb ornate cu diamante.

Colecţia de 237 de bijuterii poate fi admirată la Palatul Cesianu-Racoviţă, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00. Bijuteriile pot fi probate în cadrul sediului Artmark, str. C.A. Rosetti, în prezenţa unui reprezentant al Casei de Licitaţii.