Acţionarii Patria Bank oferă undă verde pentru emiterea unor obligaţiuni în valoare de 5 milioane de euro

Autor: Eduard Ivanovici 16.06.2022

Acţionarii Patria Bank (simbol bursier PBK) au aprobat – în urma Adunării Generale Extraordinare din 16 iunie – emiterea de obligaţiuni negarantate, neconvertibile, în formă dematerializată, în cadrul unei sau a mai multor emisiuni, denominate în lei sau euro, în valoare totală de 5 milioane de euro, se arată într-un raport publicat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti.

„Valoarea nominală a unei obligaţiuni va fi cel puţin egală cu 50.000 euro. Dacă este necesar, valoarea agregată a emisiunii/emisiunilor poate fi mai mică de 5 milioane de euro. Obligaţiunile vor fi plasate fără întocmirea unui prospect de ofertă, în baza uneia sau mai multor excepţii de la obligaţii de a întocmi un prospect (...) printr-unul sau mai multe plasamente private, Consiliul de Administraţie fiind, de asemenea, împuternicit pentru aprobarea structurii plasamentului/plasamentelor”.

Data de înregistrate pentru identificarea acţionarilor asupra cărora se vor restrânge efectele hotărârii AGEA este pe 4 iulie, iar termenul ex-date pe 1 iulie.

Anul trecut, Patria Bank a avut un profit net de 9,5  milioane de lei, în urcare cu 238% faţă de nivelul din 2020, şi credite noi de 1,1 miliarde de lei, plus 32%, conform raportului financiar preliminar.

Acţiunile PBK s-au depreciat cu 7% în 2022, pe tranzacţii de 520.000 de lei, arată datele BVB. Cu o valoare de piaţă de 282 de milioane de lei, Patria Bank este controlată în proporţie de 84% de EEAF Financial Services, urmat de persoane fizice (14%) şi juridice (2%).