Antreprenori locali. Transilvania Nuts, procesator de miez de nucă controlat de Levente Bara şi Alexandru Chiric, face 55% din business la export

Autor: Mădălina Dediu Panaete 17.06.2022

 „Ţintim să dezvoltăm colaborări puternice cu parteneri din SUA şi din Asia“.

Transilvania Nuts, procesator de miez de nucă deţinut de antreprenorii români Levente Bara şi Alexandru Chiric, reali­zea­ză în pre­zent aproxi­ma­tiv 55% din volumul de bu­siness pe pieţele ex­ter­ne şi plănuieş­te intrarea pe noi pieţe.

„Suntem prezenţi cu produse atât bulk (vrac - n.red.) cât şi ambalate (zonă pe care o dezvoltăm tot mai mult). Prin­cipala piaţă de desfacere este reprezen­tată de cele peste 23 de ţări din Europa, dar ţintim să dezvoltăm colaborări la fel de puternice cu parteneri din SUA şi din Asia“, a declarat pentru ZF Alexandru Chiric, general manager Transilvania Nuts, companie care are o fabrică în comuna Ciugud (jud. Alba).

Producătorul din Alba are în porto­foliu nucă în coajă, miez de nucă vrac, miez de nucă ambalat în atmosferă controlată, dar şi brandul Nutribon, sub care se produc snackuri pe bază de nucă. Nutribon a fost cumpărat în 2019 de Transilvania Nuts de la compania Ram Servicii, controlată de doi an­treprenori locali, şi este prezent în marile lanţuri de magazine, dar şi în benzinării.