Erste oferă o recomandare de cumpărare şi un preţ ţintă de 12,2 lei pentru acţiunile TTS: randament potenţial de 35%

Autor: Tibi Oprea 17.06.2022

♦ Analiştii spun că indicatorii de evaluare ai transportatorului se află sub mediana altor jucători similari.

Analiştii de la Erste, grup financiar austriac care controlează BCR, au iniţiat acoperirea pentru acţiunile transportatorului fluvial Transport Trade Services (TTS) oferind o recomandarea de cumpărare şi un preţ ţintă de 12,2 lei, care, raportat la cotaţia curentă din 16 iunie 2022, implică un potenţial de creştere de circa 35%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza unui raport de analiză publicat pe platforma bvbresearch.ro.

Erste menţionează în raportul datat 15 iunie că targetul de preţ este dat la o evaluare minimă şi se bazează pe previziuni conservatoare, fără a fi luată în calcul o creştere majoră a afacerilor organice, ci doar inflaţia în ceea ce priveşte tarifele. Ipotezele de cost sunt, de asemenea, conservatoare şi indică aprecieri semnificative ale inputurilor, ale terţilor şi ale cheltuielilor cu energia.

„Chiar şi sub aceste ipoteze, acţiunea oferă un avantaj amplu şi o investiţie profitabilă într-un sector care urmează să devină o expunere de dorit la economia verde şi la dinamicile din regiune“, menţio­nează Erste în raport.