Producătorul de apă Calipso aşteaptă venituri de 121 milioane de lei în acest an, în creştere cu 75% faţă de 2021, ca urmare a unui proiect amplu de investiţii

Autor: Florentina Niţu 17.06.2022

♦ Calipso, producătorul brandurilor de apă de izvor Miraqua şi Codrii Vlăsiei, deţinut de familia Siderache, este prezent pe piaţa românească de peste trei decenii şi are o fabrică în localitatea Afumaţi din judeţul Ilfov ♦ Calipso are un proiect de investiţii în valoare de 7,72 milioane de euro (peste 35 milioane de lei), din care 2,7 milioane de euro reprezintă ajutor de stat ♦ Un proiect de investiţii început în 2020 este înfiinţarea unei aducţiuni de apă minerală din izvoarele Mogoş, din satul Cheia din Prahova.

Producătorul de apă Calipso, deţinut de Florica şi Daciana Siderache, aşteaptă o cifră de afaceri de 121 de milioane de lei în acest an, în creştere cu 75% faţă de anul 2021, ca urmare a unui proces investiţional amplu, conform infor­maţiilor oferite de reprezentanţii companiei.

„În 2022 vom continua procesul investiţional, iar la mo­mentul opurtun vom divulga informaţiile. Adapta­rea la noile tehnologii şi investiţiile stimulate prin diverse programe de finanţare vor genera un impuls puternic pentru activitatea economică“, a spus Daciana Siderache, director general al com­pa­niei Calipso. Ea a răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia realizării unei noi ediţii a catalogului Cei mai mari jucători din economie.

Calipso, producătorul brandurilor de apă de izvor Miraqua şi Codrii Vlăsiei, a fost înfiinţat în 1991 şi are o fabrică în localitatea Afumaţi din judeţul Ilfov.