Willi Cernko, chief corporate officer la Erste Bank Austria, preia de la 1 iulie conducerea Erste, cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est şi proprietarul BCR, înlocuindu-l pe Berndt Spalt, care a decis să nu-şi reînnoiască mandatul

Autor: Claudia Medrega 17.06.2022

♦ „Sănătatea financiară a clienţilor noştri va fi în centrul tuturor activităţilor noastre bancare“, susţine Willi Cernko.

Erste, cel mai mare grup financiar din Europa Cetnrală şi de Est şi proprietarul BCR, l-a numit pe Willi Cernko în poziţia de CEO începând cu 1 iulie 2022, el urmând să preia şi poziţia de chief retail officer al întregului grup. Willi Cernko îl înlocuieşte la conducerea Erste pe Berndt Spalt, care anunţase anterior că nu va solicita reînnoirea mandatului.

„Obiectivul nostru strategic este de a deveni financial health company, aşa că acum este timpul să trecem la treabă. Sănătatea financiară a clienţilor noştri va fi în centrul tuturor activităţilor noastre bancare“, a declarat Willi Cernko, care ocupă din 2019 poziţia de chief corporate officer în boardul Erste Bank din Austria (Erste Bank Oesterreich).

El a fost şi membru al boardului Erste Group, ca chief risk officer (CRO) din 2017 până în 2019.