ZF/First Bank Oradea „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“ Cum pot atrage investiţii judeţele care au rămas în urmă pentru a prinde pasul cu zonele dezvoltate

Autor: Răzvan Botea 17.06.2022

Una dintre problemele cele mai mari ale României este disparitatea regională în ceea ce priveşte nivelul de dezvoltare. În vreme ce poli precum Bucureştiul, Clujul şi Timişoara au atras investiţii masive, alte judeţe sunt în urmă şi se golesc de forţă de muncă. Investiţiile sunt vitale pentru această dez­voltare, iar între­barea care se pune este cum pot fi atrase şi cine le finanţează.

Ziarul Financiar şi First Bank îşi propun să răspundă la aceste întrebari şi multe altele în cadrul evenimentului din Oradea „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“, marţi 21 iunie începând cu ora 10:00. Conferinţa poate fi urmărită live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

PIB per capita, cel mai folosit indicator pentru nivelul de trai, este în Bihor de 9.683 de euro, cel mai mic dintre judeţele din jur, în afară de Satu Mare. Spre comparaţie, Clujul are un PIB per capita de 17.466 de euro, iar Aradul de 12.384 euro. Cu toate acestea, cifra de afaceri a celor mai mari 10 companii din Bihor este de aproape 6,1 mld. euro, una dintre cele mai mari din regiune. De exemplu, în Cluj cifra de afaceri cumulată a celor mai mari 10 companii este de sub 5 miliarde de euro, în vreme ce în Sălaj este de 2.600 de euro.

Bihorul este şi unul dintre jude­ţele care generează deficit comercial. Cu exporturi de 2,53 miliarde de euro şi importuri de 2,37 miliarde de euro, balanţa comercială a judeţului este negativă: - 157 milioane de euro.

Cum se pot atrage investiţii, astfel încât creşterea economică din regiuni să se uniformizeze? Speakerii evenimentului vor răspunde la această întrebare şi multe altele în cadrul evenimentului ZF/First Bank Oradea „Cum putem folosi expertiza businessului american in România“

Ziarul Financiar şi First Bank organizează în Oradea conferinţa regională „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“, marţi, 21 iunie, începând cu ora 10:00. Conferinţa poate fi urmărită live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.