Antreprenori locali. Transilvania Nuts din Alba trimite miez de nucă în peste 23 de pieţe

Autor: Mădălina Dediu Panaete 17.06.2022

Transilvania Nuts, procesator de miez de nucă deţinut de antreprenorii români Levente Bara şi Alexandru Chiric, realizează în prezent aproximativ 55% din volumul de business la export.

„Suntem prezenţi cu produse atât bulk (vrac – n. red.) cât şi ambalate (zonă pe care o dezvoltăm tot mai mult). Principala piaţă de desfacere este reprezentată de cele peste 23 de ţări din Europa, dar ţintim să dezvoltăm colaborări la fel de puternice cu parteneri din SUA şi din Asia“, a declarat pentru ZF Alexandru Chiric, general manager al Transilvania Nuts, companie care are o fabrică în comuna Ciugud (jud. Alba).

Producătorul din Alba are în portofoliu nucă în coajă, miez de nucă vrac, miez de nucă ambalat în atmosferă controlată, dar şi brandul Nutribon, sub care se produc snackuri pe bază de nucă.

Alexandru Chiric şi Levente Bara au investit peste 4 milioane de euro în Transilvania Nuts, compania care are în prezent 81 de angajaţi. Levente Bara are experienţă în comerţul exterior, fiind cel mai mare investitor român în Indonezia.

De asemenea, el a fondat Supremia Grup (în prezent Sorina România, parte din grupul francez Solina), specializată în producţia de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară şi cu activitate importantă la export.