Războiul din Ucraina. Liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi României s-au întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski la Kiev

Autor: Ramona Cornea 17.06.2022

Liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi României s-au întâlnit joi cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la Kiev. Vizita vine înaintea reuniunii Consiliului European din 23 iunie, când se aşteaptă o decizie cu privire la cererile de aderare la Uniunea Europeană depuse de Ucraina, Moldova şi Georgia.

► Armata rusă se aştepta ca Kievul să cadă în termen de 12 ore de la invazia din 24 februarie, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, pentru CNN.

► „Ruşii au anticipat în mod naiv că în 72 de ore de la invazia lor guvernul ucrainean va fugi din capitală“, a mai spus Reznikov.

► Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că Rusia şi Statele Unite trebuie să discute despre extinderea tratatului de reducere a armelor nucleare START.

► Peskov a spus că discuţiile de extindere ar fi trebuit deja să înceapă deoarece problema este importantă pentru securitatea globală.