(P) Lenovo CO2 Offset Service este un instrument esenţial pentru organizaţiile care doresc să contribuie la crearea unui mediu înconjurător mai sustenabil

Autor: Publicitate 20.06.2022

Lenovo se angajează să facă mediul înconjurător mai sustenabil pentru generaţiile prezente şi viitoare. Clienţii îşi pot reduce impactul asupra mediului în fiecare etapă a duratei de viaţă a unui produs, de la fabricare şi ambalare până la livrare şi service, utilizând serviciile de sustenabilitate Lenovo. Serviciul de compensare a emisiilor de carbon, prin intermediul căruia întreprinderile pot achiziţiona credite de compensare a emisiilor de carbon echivalente cu emisiile calculate ale dispozitivelor, este una dintre cele mai populare variante de  sustenabilitate puse la dispoziţie de Lenovo.

În esenţă, Lenovo a evaluat costul emisiilor de carbon pentru fiecare dispozitiv, luând în considerare fabricarea, transportul şi utilizarea acestuia timp de cinci ani şi sprijină compensarea prin investiţii în programe de mediu recunoscute.

 

Compensarea emisiilor de CO2 devine o prioritate a mediului organizational din România

Fiecare organizaţie sau instituţie intenţionează să compenseze emisiile de gaze cu efect de seră care nu pot fi reduse în mod direct. Această organizaţie investeşte în proiecte de compensare, care pot fi locale sau internaţionale.

Proiectele de compensare a emisiilor de CO2 alese de clienţii noştri pot fi: refolosirea, energia regenerabilă, captarea gazului metan, energia solară, energia eoliană sau energia din biomasă.

Odată ce dispozitivele Lenovo care sunt echipate cu acest serviciu de compensare a emisiilor de CO2 sunt achiziţionate, clienţii pot alege ce proiecte de compensare a emisiilor de CO2 să sprijine şi vor primi credite de compensare a emisiilor de carbon pentru contribuţia lor la reducerea emisiilor de carbon. Odată ce produsele sunt expediate, Lenovo raportează partenerului său oficial de compensare a emisiilor de carbon, care finalizează tranzacţia şi emite un certificat unic cu numărul de serie specific HW, pe care Lenovo îl pune la dispoziţia clienţilor. Astfel, numărul de serie al fiecărui dispozitiv este legat de proiectul de mediu care a sprijinit achiziţionarea acestuia, iar contribuţia la compensarea emisiilor de carbon poate fi urmărită şi confirmată în orice moment.

În acest fel, Lenovo oferă un serviciu complet, care nu necesită niciun efort suplimentar din partea companiilor pentru a reduce impactul activităţilor lor asupra mediului şi pentru a le sprijini în respectarea directivelor europene. Serviciile de compensare a emisiilor de CO2 sunt considerate o caracteristică hardware a dispozitivelor Lenovo şi sunt uşor de implementat de către companii, compensarea bazându-se pe emisii realiste care acoperă producţia, transportul şi un ciclu tipic de utilizare de 5 ani pentru fiecare produs.

Lenovo îşi confirmă angajamentul de a modela inteligenţa informatică pentru a crea o lume mai bună şi preocuparea sa continuă pentru sustenabilitate. Compania este inclusă în clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile 100 de corporaţii la nivel global şi este cotată AA în Hang Seng Corporate Sustainability Index 2019.

 

Lenovo se implică activ în implementarea măsurilor de sustenabilitate, încă din 2008

Din 2008, Lenovo s-a implicat activ în implementarea măsurilor de sustenabilitate, de la modul în care sunt ambalate produsele, prin folosirea de materiale organice (bambus şi trestie de zahăr), reducând astfel dimensiunea cutiilor de transport, până la utilizarea de materiale reciclate şi reciclabile în realizarea produselor. An de an, compania face progrese şi continuă să inoveze, iar serviciul de compensare a emisiilor de CO2 este un exemplu al modului în care compania poate ajuta organizaţiile să devină mai durabile şi mai sustenabile.

Fiind una dintre primele mari corporaţii industriale din lume, obiectivul este neutralitatea climatică până în 2030 şi reducerea emisiilor de CO2 cu mai mult de jumătate în următorii şase ani. Un studiu realizat de Lenovo şi de alte companii IT arată că 57% dintre consumatori sunt dispuşi să îşi schimbe comportamentul şi preferinţele de cumpărare pentru a reduce impactul negativ asupra mediului. De asemenea, 77% dintre consumatori spun că este important ca mărcile să fie sustenabile şi responsabile faţă de mediu.

 

Compensarea emisiilor de CO2 este posibilă pentru persoanele şi companiile care achiziţionează produsele Lenovo

Serviciul Lenovo CO2 Offset colaborează cu o serie de proiecte benefice pentru mediu, dezvoltând noi iniţiative şi sprijinindu-le pe cele deja existente. Fiecare dintre proiectele pe care vă putem ajuta să le sprijiniţi au fost verificate şi aprobate de Organizaţia Naţiunilor Unite, astfel încât, mediul organizational se poate asigura de eficacitatea şi eficienţa contribuţiilor avute. Fie că ne referim la îmbunătăţirea energiei regenerabile, la reducerea poluării aerului sau la eliminarea sigură a deşeurilor, decizia  de a compensa achiziţiile are un impact puternic şi o serie de beneficii relevante.

Prin urmare, compensarea emisiilor de CO2 este un instrument pus la dispoziţie de Lenovo pentru persoanele şi organizaţiile care doresc să reducă impactul amprentei  de carbon şi poate fi privit ca un efort comun de protejare a mediului. Compensarea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) reprezintă o parte importantă a eforturilor de încetinire a încălzirii globale şi oferă o şansă de a reduce emisiile la sursă.

Serviciul Lenovo CO2 Offset Service, disponibil acum şi în România, permite companiilor să compenseze emisiile de carbon asociate echipamentelor Lenovo prin proiecte de mediu susţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite. Emisiile medii ale fiecărui dispozitiv achiziţionat sunt calculate pe parcursul ciclului de viaţă de cinci ani, iar impactul este compensat printr-o contribuţie la proiectul de mediu selectat şi comunicat în mod clar clientului în tonuri metrice pentru o trasabilitate uşoară.  În prezent, serviciul este disponibil pentru PC-urile din gama Think. Şi începând cu a doua jumătate a anului 2022 pentru toate PC-urile Legion şi Yoga.

Serviciul de compensare a emisiilor de CO2 al Lenovo beneficiază de primul certificat DEKRA oferit pentru un producător de electronice.

Lenovo este primul producător de hardware care primeşte certificarea DEKRA, oferind clienţilor siguranţa că pot avea încredere în declaraţiile companiei privind compensarea emisiilor de CO2.

"Obţinerea unui certificat de validare recunoscut la nivel internaţional de către DEKRA oferă clienţilor siguranţa că pot avea încredere în afirmaţiile noastre privind compensarea CO2 şi că pot alinia compensarea cu propriile obiective de sustenabilitate", a declarat Aurel Neţin, country manager al filialei Lenovo din România.