Atac cu bomba la un templu din Kabul

Autor: Petru Mazilu 18.06.2022

O explozie s-a produs la un templu sikh din Kabul, capitala Afganistanului. Atacatorii şi două persoane aflate în interior au murit, anunţă BBC.

Un atac asupra unui templu al micii comunităţi sikh din Afganistan s-a soldat cu moartea unui credincios şi a unui membru taliban, precum şi a atacatorilor neidentificaţi.

Templul din capitala Kabul a fost lovit de o bombă la primele ore ale dimineţii, când înăuntru se aflau până la 30 de persoane. Acesta este ultimul templu sikh rămas în capitala Afganistanului.

Un oficial local aflat la faţa locului a declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că talibanii nu le permit credincioşilor să intre în templu după atac.

Imaginile televizate au arătat coloane de fum gri care se ridicau din zonă.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a anunţat că atacatorii au dus o maşină încărcată cu explozibili în zonă, dar aceştia au detonat-o înainte de a ajunge la ţintă.

Talibanii, care au preluat controlul Afganistanului anul trecut, au mai spus că o operaţiune de curăţare este încă în desfăşurare.

India, care are cea mai mare parte a populaţiei sikh din lume, a declarat că este „profund îngrijorată" de vestea atacului.