Cristian Popescu, fostul manager SAP România, s-a mutat la Amazon Web Services România pe poziţia de manager de vânzări

Autor: Ioana Nita 20.06.2022

Cristian Popescu, unul dintre managerii IT de pe plan local cu o experienţă de 30 de ani în domeniu, care a condus în perioada 2016-2021 operaţiunile gigantului german SAP în România, s-a alăturat recent echipei din România a americanilor de la Amazon Web Services (AWS) pe poziţia de manager de vânzări pe zona enterprise, conform anunţului făcut pe contul său de pe reţeaua profesională LinkedIn.

Contactat de ZF, el nu a oferit momentan detalii cu privire la noul său rol din cadrul biroului Amazon Web Services din Bucureşti, deschis în luna mai a anului trecut. La lansarea biroului din Bucureşti, ca parte a strategiei de extindere în Europa Centrală şi de Est, reprezentanţii AWS au precizat că echipa locală va include account manageri, manageri de parteneri, arhitecţi de soluţii, precum şi alte roluri de suport pentru a susţine un număr tot mai mare de clienţi şi parteneri români din toate industriile care migrează către cloud.

Printre firmele care folosesc soluţiile AWS în România se numără Avira, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, Bit Soft, BITSoftware, City Insurance, Enel România, Nova Power & Gas, Superbet, The Third Iteration, Thinslices, UiPath.

Cristian Popescu a avut o serie de poziţii cheie în cei circa 30 de ani de experienţă în industria IT, înainte de a gestiona operaţiunile SAP România, el ocupând funcţia de country sales director în cadrul Fujitsu România. Iar anterior, Cristian Popescu a făcut parte din echipa Cisco, ocupând diverse funcţii şi devenind, în 2010, directorul general al companiei.

El este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti – Facultatea de Inginerie Electrică – şi deţine o serie de certificări postuniversitare din partea Institutului de Administrare a Afacerilor (ASEBUSS) şi din partea IMD Business School, din Elveţia.