David O’Reilly, director cercetare ştiinţifică, British American Tabacco: „Nu credem că ţigările tradiţionale pot să fie înlocuite de un singur produs. În România, ne focusăm mult pe glo, iar în alte pieţe ne focusăm pe vaping“

Autor: Florentina Niţu 21.06.2022

♦ Grupul BAT are un centru de cercetare cu 1.500 de angajaţi – cercetători şi specialişti în domeniul de profil - în Southampton (Marea Britanie) şi investeşte anual circa 400 mil. lire sterline în cercetare şi dezvoltare de produse noi.

Grupul British American Tabacco (BAT), prezent şi în România de a­proa­pe trei decenii, in­vesteşte anual circa 400 de milioane de lire ster­line în cercetarea şi dez­vol­ta­rea de produse care nu implică ar­derea tutunului şi au un risc mai re­dus asociat fumatului, în con­textul în care modul de a fu­ma este în schimbare la nivel global.

„400 milioane de lire sterline in­vestim anual în cer­ce­tare. Marea ma­joritate a banilor sunt folosiţi pentru cercetarea noilor ca­tegorii mo­derne de produse. Este o in­ves­ti­ţie foarte mare, dar este pentru con­tinuitatea activităţii companiei pe termen lung şi ne focusăm pe inte­resul consuma­torilor noştri“, a spus David O’Reilly, director pentru cer­cetarea ştiin­ţifică în cadrul grupului BAT.

El a fost prezent la Global Forum on Nicotine, conferinţă internaţională care s-a concentrat pe rolul produselor cu risc mai redus asociat fumatului, care au ca scop final renunţarea la fumat şi a adunat peste 50 de experţi internaţionali în tutun şi nicotină la a noua ediţie, care a avut loc la Varşovia în perioada 16-17 iunie 2022. Acesta a oferit separat un interviu pentru jurnalişti din România.