Cel mai bun an pentru complexul Cheile Grădiştei, care în 2021 a avut afaceri record de 41 milioane de lei

Autor: Miruna Diaconu 20.06.2022

Complexul hotelier Cheile Grădiştei, controlat de omul de afaceri Ovidiu Gârbacea, a avut afaceri record în 2021, înregistrând venituri de 41 milioane lei, conform datelor Ministerului de Finanţe. Afacerile record vin după un anvas de 50% al cifrei de afaceri faţă de anul anterior.

„Anul 2021 a fost unul foarte dificil. Am fost într-o continuă stare de adaptare la modificările aduse de autorităţi cu privire la restricţiile pandemice. Faptul că am reuşit să menţinem un grad ridicat de siguranţă în cadrul resortului a generat cerere şi astfel cifrele au arătat mai bine ca în anii precedenţi. Gradul de ocupare a fost foarte aproape de obiectivul propus de 50%“, spune Alin Gerbacea, şeful complexului.

Cu toate că 2021 a fost unul bun din perspectiva rezultatelor financiare, nu a fost lipsit de provocările aduse de pandemie. Totodată, 2022 a venit cu o altă serie de încercări cauzate de inflaţie şi de creşterea preţurilor la energie. În acest context, tarifele pentru serviciile de cazare în cadrul complexului au crescut cu circa 10-15%, pe când cele de masă au o creştere de doar 5%.