Un salariu pe zi. Un inginer în ofertare câştigă între 800 şi 1.500 de euro net pe lună

Ziarul Financiar 21.06.2022

Un inginer în ofertare are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.500 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Un astfel de angajat monitorizează şi urmăreşte oportunităţi de licitaţii şi statutul licitaţiilor în curs, elaborează documentele de calificare sau eligibilitate şi urmăreşte oferta până în momentul adjudecării sau respingerii.

„Printre responsabilităţile unui inginer de ofertare se numără studierea caietelor de sarcini, fişelor tehnice şi întocmirea ofertelor. Dat fiind specificul activităţii, persoanele care aplică la astfel de poziţii au nevoie de o bază solidă de cunoştinţe, dobândite în urma studiilor superioare în domeniul tehnic şi un nivel mediu-avansat de limba engleză. Mai mult, angajatorii caută de regulă oameni familiarizaţi cu utilizarea platformei SICAP, care au experienţă semnificativă cu proiecte de infrastructură şi în estimarea costurilor sau cheltuielilor de execuţie. Salariul unui inginer ofertare este în medie de 800 - 1.500 euro net lunar, iar în prezent se caută un număr mare de astfel de candidaţi în Bistriţa, Cluj-Napoca şi Piatra-Neamţ“, spune Andrei Frunză, CEO, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: tichetele de masă, primele de sărbători, telefon de serviciu şi laptop, precum şi traininguri şi cursuri de specializare.

În prezent, 901 posturi vacante pentru poziţia de inginer de ofertare sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bistrita, Cluj-Napoca şi Piatra-Neamţ.