Chromosome Dynamics, companie recent listată la Bursă, obţine prin IMM Invest un credit de 1 mil. lei pentru achiziţia de materii prime şi cheltuieli operaţionale

Ziarul Financiar 21.06.2022

Chromosome Dynamics (simbol bursier CHRD), afacere integrată de dezvoltare şi cercetare în agribusiness centrată pe soluţii de IT şi AI, a informat piaţa cu privire la contractarea unui credit IMM Invest pentru capital de lucru în valoare de 1 milion de lei de la Banca Transilvania.

Capitalul va fi folosit pentru achiziţia de materii prime pentru fabrică şi cheltuielile operaţionale, reiese dintr-un raport publicat luni la Bursa de Valori Bucureşti, semnat de directorul general Gabriel Ionel Mugurel. În 2020, primul an de funcţionare, grupul a avut o cifră de afaceri de aproape 1 milion de lei. în 2021, cifra de afaceri a crescut de aproape cinci ori, până la 4,6 mil. lei. Profitul net al companiei în 2021 a fost de 976.065 lei. Compania a debutat luna trecută pe piaţa AeRO a BVB la o capitalizare de 18,9 mil. lei.

Pentru 2022, Chromosome estimează o cifră de afaceri de 11 milioane de lei şi un profit brut de aproape 3 milioane de lei. Conform datelor BVB, acţiunile CHRD au crescut cu 2% în ultima lună, pe tranzacţii de aproape 100.000 de lei, valoarea de piaţă atingând în prezent 18,5 milioane de lei. Gabriel Ionel Mugurel deţine 75% din totalul acţiunilor.