Digi Communications anunţă obţinerea de spectru în Belgia, ţară în care va intra cu tehnologie 5G. Acţiunile cresc la BVB

Autor: Eduard Ivanovici 21.06.2022

 

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) a anunţat că Citymesh Mobile, o asociere între filiala din România a companiei şi Citymesh, o societate înregistrată în Belgia, parte a grupului de IT Cegeka, a câştigat pe 21 iunie 2022 frecvenţele de utilizare pentru spectrul de 5G ca urmare a participării la licitaţia organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi Telecomunicaţii (IBPT).

„Detalii privind asocierea şi dezvoltarea proiectului din Belgia vor fi comunicate la momentele potrivite de către societate. Asocierea va folosi drepturile de utilizare a frecventelor în benzile 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz si 3600 MHz ceea ce îi va permite să construiască o nouă (a 4-a) reţea naţională de telecomunicaţii mobile”, conform unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Preţul total pe care pârţile asocierii îl vor plăti pentru drepturile de utilizare a frecvenţelor este de 114.330.000 de euro. Plata va putea fi efectuată în rate pe durata drepturilor de utilizare a frecvenţelor. Alocarea finală a drepturilor de utilizare se va realiza prin decizia finala a IBPT în perioada imediat următoare.

La Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile DIGI creşteau la jumătatea şedinţei de tranzacţionare de ieri cu 2,1% pe fondul unor tranzacţii totale de 413.000 de lei. Dinamica din 2022 este de minus 5,85% pe un rulaj de 102 milioane de lei, arată datele BVB. Compania are 3,8 miliarde de lei capitalizare.

Decizia IBPT va permite grupului Digi extinderea activităţilor sale pe piaţa de telecomunicaţii din Belgia, în vederea furnizării de servicii de telecomunicaţii accesibile, bazate pe ultimele tehnologii.

„Citymesh oferă deja servicii mobile pieţei business. Datorită spectrului adiţional şi noii reţele mobile la nivel naţional, Citymesh poate să înceapă a oferi o strategie mobilă de tip hibrid, alternând între reţeaua privată şi publică, în timp ce asigură securitate şi calitate end-to-end”, spune Mitch de Geest, CEO al Citymesh, conform unui comunicat al Digi.