(P) Intervenţiile cardiovasculare minim-invazive salvează vieţi

Autor: Publicitate 27.06.2022

Bolile cardiovasculare continuă să fie prima cauză a mortalităţii la nivel global, potrivit celui mai recent studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În aceeaşi notă, România a înregistrat o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct.

De aceea, prevenţia bolilor cardiovasculare, diagnosticarea precoce şi creşterea numărului de intervenţii minim-invazive cardiovasculare reprezintă o prioritate la nivel global şi naţional.

Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica din Bucureşti oferă pacienţilor săi, pe lângă serviciile medicale de diagnostic şi tratament, posibilitatea de a efectua intervenţii de chirurgie cardiovasculară minim-invazive personalizate. În plus, cazurile complexe sunt discutate, analizate şi urmărite în cadrul HeartTeam, o comisie multidisciplicară dedicată formată din medici supra-specializaţi. Mai multe detalii aici https://www.spitalulangiomedica.ro/heart-team-angiomedica/

 

Procedurile cardiovasculare minim-invazive au mai multe avantaje pentru pacient:

Pentru toate cele menţionate mai sus trebuie respectate regulile precise operatorii şi postoperatorii oferite de medic. În felul acesta, pacientul nu îşi pune sănătatea şi viaţa în pericol, iar intervenţia este una de succes.

 

Ce intervenţii minim-invaziv se realizează la Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica

Bypass aorto-coronarian simplu sau dublu şi bypass aorto-coronarian cu plastie de valvă mitrală sunt doar două  intervenţii ce pot fi realizate cu succes de către HeartTeam Angiomedica, minim-invaziv. Alte exemple sunt: boala valvulară aortică şi insuficienţă mitrală şi tricuspidiană 

 

Cine face parte din echipa HeartTeam?

Dr. Adrian Linte – medic primar Cardiologie intervenţională. Peste 8.000 de proceduri diagnostice, 5000 de angioplastii. Stagii de pregătire: cardio intervenţională (Italia), TAVI (Franţa si Ungaria), Abord radial cardio intervenţională (Israel) şi este Membru al Grupului de cardiologie al Societăţii de Cardiologie intervenţională Europeană.

Prof. Dr. Zoltan Galajda – medic primar chirurgie cardiovasculară, Doctor în Ştiinţe Medicale în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica. Prof. Dr. Galajda deţine multiple supraspecializări şi competenţe din domeniul chirurgiei cardiovasculare obţinute la Paris, Tel Aviv şi Budapesta. În decursul anilor a condus mai multe echipe de chirurgie cardiovasculară atât în România, cât şi în străinătate în spitale de stat şi centre private.

Cazuistica sa însumează mii de intervenţii chirurgicale clasice şi minim-invazive. A fost invitat la o serie de congrese în Europa pentru a susţine prelegeri despre plastia de valvă mitrală, intervenţiile de off-pump.

Dr. Victor Prisăcari – medic specialist Chirurgie Cardiovasculară. Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, cu specializare în Chirurgia Cardiovasculară. A obţinut peste zeci certificări naţionale şi internaţionale în Chirurgia cardiovasculară pediatrică, boli cardiace congenitale, chirurgie vasculară şi endovasculară. A profesat pentru mai bine de 15 ani în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi, continuând să opereze pentru aproximativ 3 ani la Spitalul de Urgenţă pentru copii ”Grigore Alexandrescu”, Bucureşti şi ulterior în cadrul Spitalului St. Thomas, Londra (Marea Britanie) şi BMI Ross Hall Hospital, Glasgow (Scoţia).

Dr. Ana Maria Mitrică – medic specialist Cardiologie, cu competenţă ecografie cardiacă, ecografie Doppler vascular, precum şi ecocardiografie transesofagiană (specială). Are o experienţă de peste 10 ani în depistarea şi tratarea afecţiunilor cardiovasculare. Absolventă a Facultăţii de Medicină Generală (UMF) Iaşi, cu studii şi participări la diverse congrese naţionale şi internaţionale.

Medicii noştri vă stau la dispoziţie cu programare la tel.  031.9995.

 

De 5 ani ne dedicăm inimilor pacienţilor noştri

În 2017, am deschis Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica din dorinţa  de a salva şi a creşte calitatea vieţii pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare. Până în prezent, am reuşit să tratăm cu succes peste 27.000 inimi şi am diagnosticat şi tratat cu succes pacienţi cu afecţiuni extrem de complexe ale sistemului vascular.

Ne-am concentrat pe calitatea actului medical – de la personal medical supra-specializat, aparatură ultra modernă, până la toate măsurile de prevenţie şi limitare a unuia dintre cele mai periculoase virusuri ale sec. XXI.