Digi intră în Belgia cu tehnologia 5G printr-o asociere cu Citymesh, parte a grupului Cegeka. Operatorul va construi astfel a patra reţea naţională de telecomunicaţii mobile

Ziarul Financiar 22.06.2022

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bur­sier DIGI) a anun­ţat că Citymesh Mobile, o asociere între filiala din România a com­paniei şi Citymesh, o societate înregistrată în Belgia, parte a gru­pului de IT Cegeka, a câştigat pe 21 iunie 2022 frecvenţele de utilizare pentru spec­trul de 5G ca urmare a participării la licitaţia organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi Teleco­municaţii (IBPT). „Detalii privind asocierea şi dezvoltarea proiectului din Belgia vor fi comunicate la mo­mentele potrivite de către societate. Asocierea va folosi drepturile de uti­lizare a frecventelor în benzile 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz şi 3600 MHz ceea ce îi va permite să construiască o nouă (a 4-a) reţea naţională de telecomuni­caţii mobile“, conform unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Preţul total pe care părţile asocierii îl vor plăti pentru drepturile de utilizare a frec­ven­ţelor este de 114,3 mil. euro.

Plata va putea fi efectuată în rate pe durata drep­turilor de utilizare a frecvenţelor. Alo­carea finală a dreptu­rilor de utilizare se va realiza prin decizia finala a IBPT în perioada imediat următoare.