Producătorul de panificaţie congelată La Lorraine are 70 de milioane de euro pentru dezvoltare

Autor: Mădălina Dediu Panaete 22.06.2022

La Lorraine, unul dintre principalii producători şi exportatori de pro­duse de panificaţie şi patiserie precoapte, are un proiect de investiţii de 70 mil. euro pentru dezvoltarea activităţii în mai multe etape.

„Avem un singur megaproiect, care include cel puţin patru proiecte majore: extinderea capacităţii curente de producţie prin instalarea a trei linii de producţie noi şi construirea unui depozit intermediar de mare capacitate. În total, investiţia va depăşi 70 de milioane de euro”, a explicat Răzvan Boşomoiu, general manager La Lorraine România.

Compania a început ca un joint venture între grupul belgian La Lorraine Bakery Group şi businessul românesc Macromex.Ulterior, grupul La Lorraine a dobândit acţionariatul majoritar. În ultimii ani, compania a investit continuu în fabrică. Răzvan Boşomoiu explica anterior în cadrul emisiunii ZF Live că grupul La Lorraine a investit peste 70 mil. euro în fabrica din Câmpia Turzii. Fabrica are trei faze, după cum spunea în noiembrie Răzvan Boşomoiu, primele două sunt deja finalizate, iar construcţia pentru cea de-a treia urmează să înceapă în acest an.