A&D Pharma, parte din Dr.Max Group, închiriază un depozit de 35.000 mp în proiectul logistic CTPark Mogosoaia amplasat pe centura Capitalei. Valoarea tranzacţiei trece de 30 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 22.06.2022

CTP Group, cel mai mare proprietar, dezvoltator şi administrator de spaţii industriale şi logistice din Europa - fără a lua în calcul UK, a livrat un depozit built-to-suit (personalizat) cu o suprafaţă de aproximativ 35.000 mp pentru A&D Pharma – Dr.Max Group, principalul lanţ de farmacii din Europa Centrală de Est.

Depozitul face parte din proiectul CTPark Mogosoaia, amplasat pe Şoseaua de Centură a Capitalei, la mai puţin de 10 km distanţă de Piaţa Victoriei şi la 5 km de nodul intermodal de la Străuleşti, şi a fost personalizat pentru a găzdui soluţii automatizate de depozitare, potrivit informaţiilor transmise miercuri de oficialii CTP.

„Cu peste 4.500 de farmacii deservite în toată ţara şi peste 200 de milioane de unităţi procesate anual, capacitatea de depozitare şi calitatea spaţiilor sunt esenţiale pentru businessul nostru.(..) Cu o investiţie de peste 30 de milioane de euro, noul centru logistic naţional este un proiect de ultimă generaţie, fiind prima linie de colectare semiautomată pe distribuţia de produse farmaceutice şi unul dintre cele mai mari depozite farmaceutice din Europa Centrală şi de Est”, spune Cezar Zaharia, CEO A&D Pharma – Dr.Max Group.

În vara anului trecut, compania farmaceutică a mai închiriat un depozit de 9.000 de metri pătraţi în proiectul CTPark Sibiu, situat în zona de vest a oraşului, acesta fiind al doilea mare hub de distribuţie, după cel din Bucureşti.

„Cooperarea noastră cu A&D Pharma – Dr.Max Group a început în 2020 şi în mai puţin de doi ani, am livrat cu succes peste 45.000 mp în două locaţii, Bucureşti şi Sibiu, CTPark Mogosoaia fiind cu siguranţă un depozit flagship atât pentru noi, cât şi pentru A&D. Pharma - Dr.Max Group. Este cel mai mare depozit farmaceutic din România, livrat în timp record şi în bugetul stabilit, conform standardelor şi calităţii recunoscute ale CTP”, adaugă Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

Tranzacţiile de închiriere a spaţiilor în CTPark Mogosoaia şi CTPark Sibiu au fost intermediate de compania de consultanţă Cushman & Wakefield Echinox.

 

În afară de CTPark Mogoşoaia, CTP deţine alte cinci parcuri industriale în jurul Capitalei, inclusiv în vest (CTPark Bucharest West şi CTPark Bucharest, pe Autostrada A1), în nord (CTPark Chitila şi CTPark Bucharest North) şi în sud, în Popeşti - Leordeni (CTPark Bucharest South).

În România, CTP gestionează un portofoliu de peste 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Târgu Mureş, Caransebeş, Ineu şi Salonta. Până la finalul anului, portofoliul dezvoltatorului este aşteptat să depăşească 2,5 milioane mp.

A&D Pharma este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din România, care oferă servicii de retail farmaceutic şi distribuţie de medicamente. În România, grupul operează prin două linii de business, linia de distribuţie de medicamente, Mediplus Exim SRL, şi linia de retail pharma, Dr.Max şi Sensiblu.