Consiliul de administraţie Twitter sprijină preluarea lui Elon Musk şi îndeamnă investitorii să voteze în favoarea acordului

Autor: Andrei Şerbănescu 22.06.2022

Miliardarul Tesla, Elon Musk, este cu un pas mai aproape de a deţine Twitter.

Marţi, consiliul de administraţie al gigantului reţelelor sociale a recomandat ca acţionarii săi să voteze în favoarea vânzării propuse de 44 de miliarde de dolari, potrivit unui dosar de reglementare, a raportat Business Insider.

Consiliul de administraţie „a stabilit în unanimitate că acordul de fuziune este recomandabil, iar fuziunea şi celelalte tranzacţii avute în vedere prin acordul în cauză sunt corecte, recomandabile şi în interesul Twitter şi al acţionarilor săi”, potrivit unei declaraţii oficiale.

Momentan, Twitter nu a stabilit o dată pentru votul comisiei.

Musk a oferit 54,20 USD per acţiune pentru a lua compania privată în aprilie.

Cu toate acestea, acţiunile companiei au scăzut vertiginos de atunci. Acţiunile s-au închis vineri la aproximativ 38 USD, cu 34% sub preţul de ofertă al lui Musk.

Încă din primele etape, procesul încheierii acordului a fost plin de probleme. La începutul lunii iunie, Musk a ameninţat că va renunţa în întregime la înţelegere, după ce a acuzat Twitter că îi respinge condiţiile de administrare a platformei.

Ca răspuns, Twitter a spus că a rămas angajat în acord şi că va coopera cu cererile de informaţii ale lui Musk.