Solidaritate pentru viitor. Clienţii eMAG au donat peste 5.900 de ore de educaţie remedială pentru copiii din programul de combatere a abandonului şcolar „Educaţia nu se opreşte niciodată”

Ziarul Financiar 22.06.2022
eMAG a strâns donaţii de la clienţii şi astfel, copiii din programul de recuperare a materiei “Nouă ne pasă” vor beneficia de ore remediale din partea profesorilor înscrişi în program, la Matematică şi Limba română, şi îşi vor putea continua parcursul şcolar şi în anul 2022/2023.
 
Grupele cuprind maxim 10 copii care pot participa în program minimum trei ani, iar pe lângă ajutor de la profesori, ei primesc şi o masă caldă de trei ori pe săptămână.   
 
Participarea în programul „Nouă ne pasă” este deschisă oricărei echipe de profesori din mediul rural care aplică cu propuneri de proiecte, fiind selectate cele mai convingătoare aplicaţii. Fiecare şcoală selectată beneficiază de sprijin financiar, iar suma oferită acoperă cheltuielile pentru masa copiilor la şcoală, materialele didactice şi plata profesorilor.
 
Înfiinţat în 2016, programul „Nouă ne pasă” a ajun în cele mai îndepărtate şi sărace zone, astfel că de la şase şcoli din cinci judeţe, acum cuprinde 84 de şcoli din 31 de judeţe. În anul şcolar care tocmai s-a încheiat, 2.422 de copii au fost susţinuţi de 377 de profesori.