ZF Private Health. Gabriella Bodoc, fondatoarea Clinicii Hope: Nevoia de servicii de sănătate mintală este foarte mare, am investit circa 250.000 de euro în cele cinci sedii din ţară

Autor: Georgiana Mihalache 24.06.2022

♦ Clinica Hope este prezentă în Bucureşti (trei unităţi), Cluj şi Iaşi, iar lunar trec pragul circa 6.000 de pacienţi în total ♦ Pe harta de extindere urmează Timişoara şi Craiova.

Serviciile de sănătate mintală au început să fie din ce în ce mai căutate de pacienţi, ceea ce a determinat extinderea Clinicii Hope, un business pornit în 2015 de antreprenoarea Gabriella Bondoc cu un singur cabinet în Bucureşti, dar care a ajuns să se extindă în cele mai mari oraşe ale ţării. Estimările fondatoarei businessului medical pentru 2022 urmăresc o creştere de circa 30%, până la peste 2,5 mil. euro.

„Ne-am dezvoltat constant în ultimii ani, am păstrat o rată de creştere de 30-40%. În pandemie s-a văzut necesitatea de servicii de sănătate mintală pentru populaţie. Ne-am extins foarte mult în online ca să venim în întâmpinarea cererilor pe care le-am primit“, a povestit Gabriella Bondoc.

Din 2015 până în prezent, extinderea clincii a fost continuă, mai întâi în Capitală, ulterior în alte oraşe mari din ţară, cum sunt Cluj-Napoca şi Iaşi. În total, cinci clinici specializate în servicii de psihiatrie şi psihoterapie sunt în prezent sub sigla Hope.

„Vom deschide un al patrulea sediu în Bucureşti până la sfârşitul anului, continuăm să ne dezvoltăm. Am deschis recent încă un sediu în Iaşi. Avem peste 30 de cabinete de terapie, de consultaţii.“

„La anul îi aşteptăm pe pacienţi în Timişoara şi Craiova, vom continua să ne dezvoltăm“, a mai explicat Gabriella Bondoc.

Ea a precizat că alege oraşele pentru extindere în funcţie de cererea pacienţilor din zonele respective, dar şi în baza existenţei facultăţilor de medicină pentru a avea o bază de selecţie a profesioniştilor. În prezent, 100 de specialitşi lucrează în clinicile Hope, 70 psihoterapeuţi şi 30 de medici.

„Am investit circa 50.000 - 70.000 de euro în sediile din ţară, s-au acumulat investiţii în jurul a 250.000 euro, au fost creşteri organice. Avem servicii pentru orice nevoie legată de sănătatea mintală, mai ales în această perioadă, când oamenii au devenit mai conştienţi de importanţa acesteia. Tratăm orice tulburare psihică. Ne diferenţiază programele de tratament unde vine vorba de tulburări severe, ca schizophrenia, tulburarea bipolară, borderline. Avem programe specializate care implementează acele recomandări ale ghidurilor internaţionale“, a mai spus fondatoarea companiei.

Circa 6.000 de pacienţi trec lunar pragul clinicilor Hope, dar perioada în care ei beneficiază de serviciile de sănătate mintală durează cel puţin şase luni.

Nevoia de servicii medicale din sfera sănătăţii mintale a crescut semnificativ în perioada pandemiei, atunci când oamenii au fost nevoiţi să rămână în case, în izolare, sub ameninţarea unui virus şi a unei situaţii incertez.

„Au fost nişte ani grei, anxietatea şi depresia au crescut ca frecvenţă cu câte 20% fiecare, din estimările internaţionale. Oamenii au început să apeleze din ce în ce mai mult la aceste servicii, pandemia ne-a făcut mai conştienţi la impactul acestor evenimente care ne-au zguduit modul de viaţă. Se vede şi în creşterea constantă a numărului de clienţi, că este nevoie de extindere, nu facem faţă cererii tot mai mare“, a mai spus Gabriella Bondoc.

Este nevoie de investiţii constante, de clinici şi de acoperirea nevoilor de servicii de sănătate mintală, iar în România are încă mult de recuperat în această zonă, crede fondatoarea Clinicii Hope. Ea spune că încă de la început a avut contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru serviciile psihologice şi de psihoterapie decontate şi pentru oamenii care nu şi-ar putea permite costul unei consultaţii. O evaluare psihologică la Clinica Hope costă în jur de 200-250 lei.

„Vrem să ne păstrăm nivelul de creştere, anul trecut am ajuns la aproape 2 mil. euro cifră de afaceri. Ne dezvoltăm foarte mult în zona de servicii destinate sănătăţii mintale în companii pentru că pandemia a avut un impact devastator asupra productivităţii angajaţilor, companiile devin din ce în ce mai conştiente de faptul că resursa umană este din ce în ce mai preţioasă“, a concluzionat Gabriella Bondoc.