Sunt acţiunile româneşti un remediu împotriva inflaţiei? Administratori de investiţii: Sectoarele care beneficiază de contextul actual, lipsa datoriilor şi poziţionarea în Europa aduc premise consistente de creştere a bursei locale în viitorul apropiat

Autor: Eduard Ivanovici 23.06.2022

♦ Succesul pieţei româneşti este caracterizat printr-o potenţială efervescenţă a listărilor odată cu predictabilitatea legislativă şi cu tranziţia înapoi spre acţiuni de growth.

Bursa de Valori Bucureşti a organizat recent o conferinţă în care au fost invitaţi reprezentanţii administrato­rilor fondurilor de investiţii cu expunere pe piaţa locală care au obţinut cele mai bune cinci randamente într-un interval de un an, mai exact între 1 aprilie 2021 şi 31 martie 2022.

Perioada menţionată acoperă măsurile împotriva COVID-19, efectele războiului de la graniţa de nord a României şi ritmul galopant al inflaţiei care a luat naştere în industria energetică. Astfel, reprezentanţii celor cinci societăţi au încercat să explice în ce măsură acţiunile companiilor listate la Bucureşti pot oferi un scut împotriva creşterii alarmante a preţurilor.

„Avem toate premisele să oferim un remediu bun împotriva inflaţiei cu acţiunile listate la BVB. Sunt sectoare care beneficiază momentan de un context pozitiv din punct de vedere macroeconomic şi geopolitic. Acţiunile au un randament al dividendului pe care îl întâlneşti în foarte puţine pieţe ale lumii, sunt companii care au un pricing power şi o poziţie dominantă în piaţă şi în industriile în care participă“, spune Alexandru Voicu, CEO al Certinvest.