Prime Transaction ridică valoarea intrinsecă estimată pentru Nuclearelectrica la 58,8 lei pe acţiune: randament potenţial de 34%. La finele lunii ianuarie, brokerul estima o valoare intrinsecă de 41,46 lei pe unitate

Autor: Tibi Oprea 23.06.2022

Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 58,816 lei pe acţiune pentru Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul pro­ducător de energie nucleară din România, valoare cu 34,4% mai mare faţă de preţul de închidere din 20 iunie 2022, data publicării ra­portului de analiză, respectiv cu 34,9% peste preţul curent din 22 iunie, ora 14:10, potrivit calculelor realizate de ZF.

Spre comparaţie, în raportul de iniţiere pe emitent din 31 ianuarie, brokerul estima o valoare intrinsecă de 41,46 de lei pentru acţiunile SNN, cu circa 10% mai mică faţă de preţul de tranzacţionare din acea perioadă. „Dacă data trecută vorbeam de o piaţă mai «bullish» decât funda­mentele pe care le identificasem, de data aceasta vedem exact opusul, cu nişte fundamente îmbunătăţite în mod semnificativ de contextul din piaţa energetică, însă cu o piaţa «bearish» determinată de războiul din Ucraina şi de presiunea pe care o pune inflaţia asupra pieţelor de capital“, se arată în raportul semnat de Marius Pandele, analist la Prime Transaction.

Valoarea estimată de PrimeT nu este un preţ ţintă pentru acţiuni, ci o valoare intrinsecă dependentă de confirmarea ipotezelor detaliate în raportul de analiză. Evaluarea a fost realizată printr-o singură metodă – DCF (discounted cash flow).